loader
Foto

Emisiune - eveniment la TVR Iaşi

"Hepatita C, o afecţiune tăcută, cu efecte extrem de grave pentru  sănătate. Un simplu test vă poate salva viaţa" este tema unei emisiuni  - eveniment care va fi difuzată în direct la TVR Iaşi, în cadrul  campaniei naţionale "Ştii de Hepatita C", în colaborare cu Asociaţia  pentru Dezvoltare Sustenabilă în Sănătate, joi, 7 iunie, la ora  19.00.

 

Claudia Dănăilă

În platoul TVR Iaşi se vor afla, timp de o oră, medici români de  renume naţional şi internaţional: prof. dr. Anca Trifan, acad. prof.  dr. Carol Stanciu şi dr Cătălin Sfarti, iar telespectatorii vor putea  apela 0232.20.90.35 pentru a intra în direct cu realizatorii şi  invitaţii. Vor fi abordate probleme locale şi naţionale în strategia  anti - hepatita C, dar şi cazuri semnalate de către fiecare  telespectator în parte.

Regiunea Moldovei este considerată de specialişti şi desemnată de  către statisticile oficiale drept una "fierbinte" în ceea ce priveşte  numărul de persoane infectate cu virusul hepatic de tip "C", iar la  nivel naţional, se estimează că aproximativ 600.000 de persoane poartă  virusul, România fiind pe primul loc în Europa la acest capitol şi pe  al patrulea ca rată a mortalităţii cu această cauză.

În lume, peste 150 de milioane de oameni suferă de Hepatita C.

Campania naţională "Ştii de Hepatita C", demarată în martie, are ca unic scop informarea populaţiei asupra cauzelor şi  
efectelor infectării cu acest virus, precum şi asupra faptului că  testarea este facilă şi gratuită, prin medicul de familie.

Link-ul de promovare pentru emisiunea de la TVR Iaşi:

https://www.youtube.com/watch?v=QLL-nHNH198&feature=youtu.be

 

Duminică, 5 mai, de la ora 16:00, la TVR Iași, și de la ora 17:30, la TVR 3, vă invităm să urmăriți "Caravana TVR 3" în Bucovina. Realizator - ...

Pasca - simbol și tradiție | VIDEO

Pasca - simbol și tradiție | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Pasca este cea mai importantă coptură rituală cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului.

Cum ne hidratăm corect?

Cum ne hidratăm corect?

publicat: joi, 02 mai 2024

O nouă ediție "Ziua bună de la Iași" a fost difuzată joi, 2 mai, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3.

 

#tvriasi