loader
Foto

Emil Coșeru, șapte decenii de viață

Este o parte importantă din organismul viu numit Teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Iași. Joacă pe această scenă de aproape 50 de ani. A contribuit la reînființarea școlii ieșene de teatru. Actorul și profesorul Emil Coșeru a împlinit de curând șapte decenii de viață.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

S-a născut la Tecuci, într-o zi de duminică, la ora prânzului, pe 23 noiembrie 1947. În cei aproape cincizeci de ani de când este actor la Teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Iași, a trăit sute de vieți. A fost Treplev, Trigorin, Don Quijote, Don Juan, Ipingescu sau Cetățeanul turmentat, a întruchipat regi, zei, artiști, a fost când îndrăgostit, când războinic.

Actor cerebral, erudit, pasionat de lectură, Emil Coșeru este credibil atât în dramă, cât și în comediile cele mai savuroase. Conturează cu aceeași credință roluri de mare întindere, dar și partituri mici.

A contribuit la reînființarea școlii ieșene de teatru în cadrul Universităţii Naționale de Arte „George Enescu” din Iaşi, fiind și un foarte apreciat pedagog.

Este iubit în egală măsură de către critici și spectatori.

La șapte decenii de viață, actorul și profesorul Emil Coșeru sfidează timpul prin energia sa.

La mulți ani, maestre!

„Cap de afiș”

realizator - Andreea Ştiliuc

TVR Iași: joi, 30 noiembrie, ora 19.00 (reluare - ora 21.00); duminică, 3 decembrie, ora 21.00

TVR3: marti, 12 decembrie, ora 20.00.

 

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi