loader
Foto

Galerie foto

EINE KLEINE... Ceaikovski şi Mozart

Ileana Iliescu şi Gigi Căciuleanu, doi creatori importanți ai dansului românesc, sunt invitaţii Andreei Ştiliuc la „Cap de afiş”. De asemenea, cunoaștem două tinere artiste de succes: Mara Crăcăleanu și Ada Lupu.  Emisiunea este difuzată marţi, 10 aprilie, ora 20.00, la TVR 3 şi vineri, 13 aprilie, ora 21.00, la TVR Iaşi.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

„Spărgătorul de nuci” şi „Eine Kleine Nachtmusik” sunt două spectacole diferite ca stilistică. Amândouă aduc în prim-plan, însă, Omul–Artist, Artistul–Om, fără vârstă, Veşnic-Copil.

(w882)

„Spărgătorul de nuci” este cea mai recentă montare a Operei Naționale Române Iași, ce poartă semnătura inegalabilei Ileana Iliescu. Fostă prim-balerină a Operei Naționale din București, aceasta a început să studieze baletul în 1945, iar pasiunea pentru dans a devenit un mod de viață. În 1964 i s-a acordat titlul de artist emerit. În 2015, a obținut Premiul de Excelență al Galei Premiilor Operelor Naționale.

Celebrul coregraf Gigi Căciuleanu a făcut un stagiu de perfecţionare la Teatrul Bolshoi din Moscova. La 14 ani a descoperit dansul de avangardă al cunoscutei artiste Miriam Răducanu. A colaborat cu legendarele Pina Bausch şi Maya Plisetskaya. S-a stabilit în Franţa în urmă cu peste 40 de ani. „Eine Kleine Nachtmusik”, un one-man show cu Lari Giorgescu, este o metaforă a „singurătăţii creatorului de cursă lungă”.

(w882)

Mara Crăcăleanu are 16 ani și este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Iaşi. A cântat în Corul de copii „Juniorii Operei”, joacă într-o trupă de teatru și își dorește să devină regizor de film. “Mirrorcide”, cel mai recent scurtmetraj al său, a obținut deja mai multe premii la festivaluri importante din Statele Unite ale Americii.

Ada Lupu, actriţă la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, este nominalizată la Premiile UNITER din acest an, la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul Fiica din spectacolul „Măcelăria lui Iov” de Fausto Paravidino, în regia lui Radu Afrim. La doar 26 de ani, are deja în palmares colaborări cu regizori importanţi. În 2014, a primit Marele Premiu ,,Ştefan Iordache” la Gala Tânărului Actor.

(w882)

„Cap de afiș”

realizator – Andreea Știliuc

imagine – Relu Tabără

montaj – Dragoș Brehnescu

TVR 3: marți, 10 aprilie, ora 20:00 (reluare - miercuri, 11 aprilie, ora 14:00)

TVR Iași: vineri, 13 aprilie, ora 21.00 (reluare - duminică, 15 aprilie, ora 21:00)

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi