loader
Foto

Documentar TVR Iaşi: Traficul de persoane de la miraj la sclavie | VIDEO

Sâmbătă, 30 octombrie, ora 17.00, la TVR Iași, vă invităm să umăriți un reportaj de Maria Florea, Vasile Lucaci și Dragoș Brehnescu.

 

Când vorbim despre traficul de persoane trebuie să ne gândim la oamenii care devin sclavi și marfă. Traficul de persoane nu vinde droguri sau alte mărfuri de contrabandă, ci vinde suflete. Sunt suflete aflate în derivă, copii chinuiți care n-au știut nicicând ce înseamnă dragostea de mamă, care n-au primit niciodată un cadou și nu le-a organizat nimeni o petrecere de ziua lor. Adolescenți și tineri care au abandonat școala, care nu-și găsesc de muncă și nu primesc niciun ajutor.

Părinți dispuși să facă orice sacrificiu, să plece ”la muncă” în străinătate pentru mai binele familiei. Bătrâni singuri și bolnavi. Acestea sunt victimele perfecte, păcălite sau care acceptă să fie păcălite. Metodele folosite de traficanți pentru a-i atrage în capcană sunt variate și din ce în ce mai eficiente, iar rădăcinile acestui flagel se întind în toate zonele, inclusiv cele politice. Pentru că vorbim de profituri de sute de milioane de euro. În România, anual, sute de oameni devin victime ale traficului de persoane, anul trecut Iașul clasându-se pe locul al doilea.

Iar țara noastră este principala sursă externă pentru exploatarea sexuală, prin muncă și pornografie infantilă. Pentru a diminua acest fenomen trebuie să renunțăm la prejudecata ”mie nu mi se poate întâmpla”.

20:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

21:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 
Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvriasi