loader
Foto

Documentar despre Benjamin Fondane, disponibil online

Documentarul „Benjamin Fondane - Iaşi, Paris, Auschwitz”, realizat de Andreea Ştiliuc, jurnalist TVR Iaşi, a fost difuzat recent pe TVR 1. Filmul a primit premiul pentru cea mai bună producţie dedicată minorităţilor, la SIMFEST 2013.

 

Andreea Ştiliuc

Evreu născut în România, Benjamin Fondane s-a stabilit la Paris la vârsta de 25 de ani. Atent la fenomenul avangardei, și-a căutat propria voce în domeniile în care s-a exprimat. A fost poet, eseist, filosof, critic, dramaturg, jurnalist, cineast. A dialogat cu personalități marcante ale timpului său: Antonin Artaud, Gaston Bachelard, Albert Camus, Emil Cioran, Constantin Brâncuşi, Man Ray sauVictor Brauner. A fost puternic influenţat de filosoful Lev Şestov. În 1944, a fost arestat și încarcerat la Drancy. Deportat la Auschwitz, a murit în același an într-o cameră de gazare.

Documentarul „Benjamin Fondane - Iaşi, Paris, Auschwitz” este disponibil acum şi online pe TVR +

 

 

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi