loader
Foto

Galerie foto

Dionisie Vitcu - actorul şi cronica vieţii

Pe 17 și 19 decembrie, TVR Iași vă propune o emisiune de colecție. “Actorul și cronica vieții” este primul documentar complex realizat despre Dionisie Vitcu, artist ce a primit în 2017 Premiul UNITER pentru întreaga activitate și care împlinește în această lună 80 de ani .

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Dionisie Vitcu este un actor care nu se înscrie în tiparele generale. Nu imită pe nimeni și nimeni nu-l poate imita. Flăcăul pornit din Ibănești, județul Botoșani, a ajuns o figură de prim rang a teatrului românesc.

A debutat la Piatra Neamț în 1963 și este actor la Teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Iași de o jumătate de secol. Face parte din galeria unor actori rari, înscriindu-se în linia tragedianului comic sau a comicului tragedian. Un adevărat ales al Thaliei, a cultivat pe scenă sinceritatea, naturalețea, firescul.

(w882)

Confesiunile lui Dionisie Vitcu sunt completate de interviuri cu trei dintre cei mai importanți critici de teatru din România: Sorina Bălănescu, Constantin Paiu și Ștefan Oprea. Vedem imagini unice din culisele Teatrului Național “Vasile Alecsandri” din Iași, dar și fragmente extrem de valoroase din Arhiva Multimedia TVR, Arhiva TVR Iași și arhiva personală a actorului.

“Cap de afiș”

realizator - Andreea Ştiliuc

imagine - Relu Tabără

asistent imagine - Dan Palaghianu

montaj - Dragoș Brehnescu, Marian Bucur, Andreea Știliuc

TVR Iași: duminică, 17 decembrie, ora  21.00 (reluare - luni, 18 decembrie, ora 10.00)

TVR 3: marți, 19 decembrie, ora 20.00 (reluare - miercuri, 20 decembrie, ora 13.00)

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi