loader
Foto

Galerie foto

Destine la răscruce

Reporter special

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

Ediția este disponibilă online pe TVR+

O tânără din Franța are grijă de oamenii străzii din Iași. Marine Parrote are 21 de ani, a absolvit Facultatea de geografie, iar vreme de un an face voluntariat la Fundația Emmaus Iași.

Organizația neguvernamentală a fost înființată în anul 2000 de Gelu Nichițel, un ieșean impresionat de drama tinerilor din orfelinate care, după împlinirea vârstei de 18 ani, ajungeau pe străzi. Peste 250 de persoane fără adăpost au beneficiat de sprijinul fundației, fiind ajutate să-și recapete demnitatea umană. Iar pentru cei rămași „sub cerul liber”, ajutorul vine și acum, cinci zile din șapte, sub forma “prânzului de noapte”.

În trei puncte cheie din Iași sunt oferite, de luni până vineri, sandvișuri, fructe, ceai cald, haine curate, pături, încălțăminte, lumânări și chiar rechizite pentru familiile care au copii. De acest ajutor beneficiază aproape 100 de persoane. În plus, asistenții sociali îi duc la spital pe cei suferinzi și-i ajută pe cei fără acte de identitate să-și obțină documentele.

I-am însoțit și noi pe voluntari, câteva nopți la rând, și am reușit să cunoaștem oameni care-și poartă toată averea îngrămădită în câteva sacoșe. Vă invităm să aflați poveștile de viață ale unor persoane pentru care strada este „acasă”, indiferent de anotimp.

O producţie TVR Iaşi 2016: Gabriela Baiardi (realizator), Relu Tabără (imagine), Loredan Baiardi (montaj şi ilustraţie muzicală).

 

REPORTER SPECIAL

Realizator: Gabriela Baiardi

TVR Iaşi: luni, 25 ianuarie 2016, ora 20.00

TVR 3: duminică, 31 ianuarie 2016, ora 19.00

14:00 Telejurnal

- Preluare TVR1

14:45 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi