loader
Foto

De la biroul de director la cabina de machiaj

Identitate Basarabia - Petru Hadârcă

 

Violeta Gorgos
Identitate Basarabia

Ediția din 7 decembrie este disponibilă online pe TVR+

Actor prin vocaţie şi prin formaţie (Institutul de Teatru „B. V. Şciukin” de pe lângă Teatrul Academic „E. Vahtangov” din Moscova 1980-1985). Viaţa l-a pus la mai multe încercări.

La început a fost actor la Teatrul „Luceafărul” din Chişinău (1985-1991), apoi la Teatrul „M. Eminescu” (1991-1994) şi Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti (1994-1996). În 1995-1997 este angajat prin colaborare la Teatrul „Nottara” din capitala României.

De-a lungul carierei sale, a realizat roluri principale în peste 50 de spectacole de teatru, filme televizate şi artistice. A semnat scenarii şi a montat mai multe spectacole „Conul Leonida faţă cu reacţiunea” şi „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale, „O afacere sentimentală” de Cl. Magnier, „Două săgeţi” de A. Volodin, „Noroc şi sănătate, domnule!” de Pierre Chesnot, „Puricele în ureche” de Georges Feydeau ş.a. în diverse teatre de pe ambele maluri ale Prutului.

Astăzi este Directorul Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău şi are pe biroul său ambiţioase proiecte artistice pentru vremurile care vin.

Identitate Basarabia - Petru Hadârcă

Realizator: Violeta Gorgos

TVR 3: duminică, 7 decembrie, ora 14.30

TVR Iaşi: marţi, 9 decembrie, ora 20.30

Sămbătă, 13 decembrie, ora 19.00

12:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

13:00 România diversă

- Din patrimoniul cultural al huțulilor din Bucovina Realizator - Olena Popovych
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi