loader
Foto

Concertul Filarmonicilor din Iaşi şi Chişinău la FIE 2014

Un spectacol impresionant din cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei 2014 (FIE 2014) la „Invitaţie la spectacol”.

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

În încheierea celei de-a doua ediții a FIE 2014, pe scena FIE de la Palatul Culturii a avut loc un spectacol extraordinar susținut de Filarmonica „Moldova” din Iași și Filarmonica din Chișinău.

Concert vocal-simfonic extraordinar a fost dirijat de maestrul Vlad Conta. Dirijorul corului a fost Doru Morariu, iar soliști - Mălina Ciobanu (vioară), Iulia Isaev (soprană) și Marius Vlad Budoiu (tenor).

Programul concertului este mai mult decât generos, cuprinzând lucrări orchestrale și vocal-simfonice de M.I. Glinka („Ruslan și Ludmila”), A. Dvorak (Dansurile slave nr. 2 și 8), J. Brahms (Dansurile ungare nr. 5 și 6), A. Haciaturian („Waltz” din „Masquerade”), P. de Sarasate (Fantezia „Carmen” pentru vioară și orchestră), J. Strauss (Polca „Tunete și fulgere” și Polca „Tritsch-Tratsch”), R. Leoncavallo („Vesti la giuba” din „I Pagliacci”), G. Puccini („Un bel di vedremo” din „M. Butterfly”, respectiv „E lucevan le stelle”, „Vissi d’arte” și duetul din Actul I din „Tosca”), C. Gounod („Corul soldaților” din „Faust”), A. Borodin („Dansurile polovțiene” din „Cneazul Igor”) și C. Orff (partea finală din „Carmina burana”).

Spectacolul a fost înregistrat de TVR Iaşi şi va fi difuzat sâmbătă, 2 august, ora 11.30, pe TVR Iaşi şi sâmbătă, 9 august, ora 11.00, pe TVR3.

Concertul Filarmonicilor din Iaşi şi Chişinău la FIE 2014

Realizator: Alex Vasiliu

TVR Iaşi: sâmbătă, 2 august, ora 11.30

TVR3: sâmbătă, 9 august, ora 11.00

şi online pe www.tvrplus.ro.

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi