loader
Foto

Cel mai nou DVD „Cântec și Poveste” are ca protagonist Ansamblul Arcanul Suceava

Lansarea dublului DVD va avea loc joi, 10 aprilie, de la ora 18.00, la Suceava

 

Horia Gumeni
Cântec și poveste

Ansamblul „Arcanul” USV al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a aniversat 50 de ani de activitate la TVR Iași. Într-o editie de colecție „Cântec și Poveste” au fost dezvăluite începuturile, pașii la debut, dar și secrete din culisele spectacolelor de „botez”.

Gigi Văduva și Viorel Vatamaniuc, primii doi coregrafi ai ansamblului, se reîntâlnesc în studioul TVR Iași, după zeci de ani, cu foști elevi sau colegi de scenă. Cele două nume de referință în coregrafia românească deapană, în exclusivitate, amintiri de pe vremea când erau dansatori.

Toate momentele sunt acompaniate de o orchestră ce reunește cei mai valoroși instrumentiști ai Bucovinei, pe care o să-i redescoperiți cu mare plăcere.

Trei generații de dansatori sau soliști vin să împărtășească cu telespectatorii emoția debutului sau să spună cu recunoștință un simplu: „Mulțumesc”.

 

Au răspuns "Prezent!": Manuela Pohoață, Călin Brăteanu, Sorin Filip și Alexandru Brădățan, precum și noua generație de soliști vocali.


Pentru o călătorie prin toată România prin intermediul dansului, dar și pentru lansarea DVD-ului aniversar „Arcanul” USV - 50 de ani, vă așteptăm joi, 10 aprilie, de la ora 18.00, la Suceava , împreună cu echipa „Cântec și Poveste” de la TVR Iași.

14:00 Telejurnal

- Preluare TVR1

14:45 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi