loader
Foto

Cel mai nou DVD „Cântec și Poveste” are ca protagonist Ansamblul Arcanul Suceava

Lansarea dublului DVD va avea loc joi, 10 aprilie, de la ora 18.00, la Suceava

 

Horia Gumeni
Cântec și poveste

Ansamblul „Arcanul” USV al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a aniversat 50 de ani de activitate la TVR Iași. Într-o editie de colecție „Cântec și Poveste” au fost dezvăluite începuturile, pașii la debut, dar și secrete din culisele spectacolelor de „botez”.

Gigi Văduva și Viorel Vatamaniuc, primii doi coregrafi ai ansamblului, se reîntâlnesc în studioul TVR Iași, după zeci de ani, cu foști elevi sau colegi de scenă. Cele două nume de referință în coregrafia românească deapană, în exclusivitate, amintiri de pe vremea când erau dansatori.

Toate momentele sunt acompaniate de o orchestră ce reunește cei mai valoroși instrumentiști ai Bucovinei, pe care o să-i redescoperiți cu mare plăcere.

Trei generații de dansatori sau soliști vin să împărtășească cu telespectatorii emoția debutului sau să spună cu recunoștință un simplu: „Mulțumesc”.

 

Au răspuns "Prezent!": Manuela Pohoață, Călin Brăteanu, Sorin Filip și Alexandru Brădățan, precum și noua generație de soliști vocali.


Pentru o călătorie prin toată România prin intermediul dansului, dar și pentru lansarea DVD-ului aniversar „Arcanul” USV - 50 de ani, vă așteptăm joi, 10 aprilie, de la ora 18.00, la Suceava , împreună cu echipa „Cântec și Poveste” de la TVR Iași.

15:00 Ediții de colecție

- Festivalul Internaţional de Dans Contemporan, Bacău Realizator - Dana Ișoveanu

16:00 Cult@rt

Realizator - Andreea Știliuc
 

"Cultart": limba română pentru străini | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Pe 15 iunie, la ora 16:00, la "Cultart", în numele lui Eminescu și în onoarea limbii române. Realizator - Oana Lazăr

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Vineri, 14 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am descoperit farmecul scrisorilor de altădată, am răsfoit jurnalul Reginei Maria, am ...

Relația dintre copii și animale | VIDEO

Relația dintre copii și animale | VIDEO

publicat: joi, 13 iunie 2024

În ziua de azi, copiii văd animale la televizor sau în cărţile cu poze şi mai puţin în realitate. Cum punem micuţii în contact cu ...

 

#tvriasi