loader
Foto

Cap de afiş – Un poet al scenei, un poet al ecranului

Regizorul Alexa Visarion

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

O emisiune "Cap de afiş" dedicată portretului regizorului Alex Visarion. Iată câteva frânturi din ideile exprimate în dialogul cu Alex Vasiliu:

- "Arta mea nu e pătimaşă. E explozivă.”

- “Filmul meu e un film de stare. Filmele mele cuprind un univers care se manifestă printr-o prezenţă umană aflată în impas. Filmele mele sunt despre situaţii în răspântie.”

- “Scriitorul care m-a învăţat ce înseamnă actorie, regie, scenariu a fost Dostoievski. Apoi Cehov.”

- “Contează şcoala în care profesorii buni cultivă via negativa: a nu învăţa ce trebuie să înveţi, pentru a învăţa ce trebuie.”

- “Dacă nu mă seduc pe mine, şi seduc doar spectatorul, s-ar putea să fie în van.”

- “În teatru suntem o familie care vorbim limbi diferite, dar până la urmă suntem una dintre ultimele familii cu nobleţe reală."

Dialogul va fi ilustrat cu secvenţe din câteva filme regizate de Alexa Visarion, printre care: "Înghiţitorul de săbii", "Năpasta", "Vinovatul", şi, cea mai recentă realizare a sa, "Ana".

Cap de afiş – Un poet al scenei, un poet al ecranului

Realizator: Alex Vasiliu

TVR Iaşi şi tvrplus.ro/live-tvr-iaşi

Joi, 8 ianuarie, ora 17:00

Vineri, 9 ianuarie, ora 10:00

TVR 3:

Marţi, 13 ianuarie, ora 18:00

Miercuri 14 ianuarie, ora 13:00

9:00 Ziua bună de la Iași

10:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi