loader
Foto

Galerie foto

Cap de afiş : Dialogul maeştrilor

“Dialogul maeştrilor” cu Bujor Prelipcean, Filip Papa, Dan Prelipcean, Şerban Mereuţă şi Orchestra Filarmonicii „Moldova” din Iaşi

 

Alex Vasiliu
Cap de afiș

Violonistul Bujor Prelipcean şi violoncelistul Dan Prelipcean sunt cunoscuţi de mult timp în calitate de fondatori ai renumitului cvartet de coarde "Voces", căruia TVR Iaşi i-a editat în 2014, la aniversarea a patru decenii de existenţă, un dublu DVD cuprinzând înregistrări de patrimoniu din diferite concerte şi recitaluri.

Timpul dăruit bogatei activităţi în cvartet şi ca pedagogi le-a permis rareori apariţii scenice ca solişti. Iată de ce concertul extraordinar "Dialogul maeştrilor", care a avut loc în seara de 4 aprilie, a fost pentru publicul care a umplut aristocratica sală de spectacole a Teatrului Naţional din Iaşi un rar prilej de a-i asculta pe Bujor Prelipcean şi Dan Prelipcean interpretând capodopere ale genului concertistic, rămase de la Antonio Vivaldi şi Johann Sebastian Bach, împreună cu studenţii lor de odinioară, violonistul Şerban Mereuţă şi violoncelistul Filip Papa, şi ei ajunşi maeştri, ca virtuozi în cvartetul de coarde "Ad Libitum".

Luni 21 aprilie la ora 19:00 (TVR Iaşi) şi marţi 22 aprilie la ora 18:00 (TVR 3) veţi putea urmări în cadrul emisiunii "Cap de afiş", realizată de Alex Vasiliu, Concertul în re minor pentru două viori, coarde şi basso continuo de J.S.Bach şi Simfonia nr. 5 în do minor, opus 67 de Ludwig van Beethoven, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii "Moldova" din Iaşi, dirijată de Radu Postăvaru.

 

Cap de afiş : Dialogul maeştrilor

Realizator : Alex Vasiliu

TVR Iaşi: Luni, 21 aprilie, ora 19.00

TVR 3: Marţi, 22 aprilie, ora 18.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi