loader
Foto

Galerie foto

Cap de afiș - “Aferim!”

Marți, 17 martie, pe TVR 3, nu ratați întâlnirea cu Teodor Corban și Florin Lăzărescu, ieșenii implicați în realizarea filmului “Aferim!”

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Invitații Andreei Știliuc în emisiunea “Cap de afiș” fac parte din echipa care a contribuit la succesul peliculei “Aferim!” la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Teodor Corban, interpretul personajului principal, a fost nominalizat  la Ursul de Argint pentru acest rol. Este actor al Teatrului Național “Vasile Alecsandri” din Iași. În ultimii ani, a jucat în mai multe filme românești de succes. Pentru rolul din  “A fost sau n-a fost?”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a primit premiul special la Festivalul de la Cottbus.

Florin Lăzărescu este scriitor, dar și unul dintre coordonatorii Festivalului Internațional de Literatură și Traducere de la Iași. Alături de Radu Jude, semnează scenariul peliculei “Aferim!”. A mai colaborat cu Radu Jude la “Lampa cu căciulă” și “O umbră de nor”, producții care au cunoscut succesul la festivaluri de prestigiu, precum Sundance sau Cannes.

 

Cap de afiş - “Aferim!”

Realizator: Andreea Știliuc

TVR 3: marți, 17 martie, ora 18.00

Reluare: miercuri, 18 martie, ora 13.00

20:00 Spațiul deciziilor

Realizator - Dan Trofin

21:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 

Am urmărit o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi