loader
Foto

Galerie foto

Călătorie în „Dada Land”, cu oprire la UNITER

La „Cap de afiş”, vă puteţi întâlni cu Dragoş Pătraşcu, unul dintre cei mai apreciaţi artişti plastici ieşeni, dar şi cu scenograful Dragoş Buhagiar, nominalizat din nou la Premiile UNITER.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Dragoş Pătraşcu este profesor la Facultatea de Arte Vizuale și Design a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi. În 2016, a primit din partea Uniunii Artiştilor Plastici din România premiul pentru Grafică. Încă de la terminarea facultății, a avut o bogată activitate expozițională, participând activ la proiectele organizate de U.A.P. Filiala Iași și la cele sub egida „Atelier 35”. După 1989, a început o intensă activitate internațională, deschizând mai multe expoziții personale în străinătate (Franța, Austria, Italia, Israel, S.U.A.). Este inițiatorul, organizatorul și curatorul prestigioaselor saloane naționale de artă „Erotica” (în 1997, împreună cu graficianul Marcel Chirnoagă) și „Desenul”.

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași va fi prezent la cea de a XXV-a ediție a Galei Premiilor UNITER din acest an, cu nominalizarea lui Dragoș Buhagiar la categoria „Cea mai bună scenografie”, pentru spectacolul „Cafeneaua”, în regia lui Silviu Purcărete.

Meniul propus în Cafeneaua lui Carlo Goldoni include personaje aparținând unor clase sociale diverse. Publicul poate gusta din varietatea naturii umane: oameni onești sau abili, clevetitori, răbdători sau dependenți de noroc. Dragoș Buhagiar transformă cafeneaua venețiană din vremea lui Carlo Goldoni într-un martor al destinelor, viciilor și virtuților personajelor.

„Cap de afiş”

Realizator - Andreea Ştiliuc

TVR Iaşi: joi, 20 aprilie, ora 19.00

TVR 3: marţi, 2 mai, ora 20.00 (reluare - miercuri, 3 mai, ora 13.00)

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi