loader
Foto

Blestemul Glodului

Reporter special

 

Gabriela Baiardi
Reporter special

Editia este disponibilă online pe TVR+.

Captivi într-o mare de noroi. Așa se consideră oamenii din satul Iazu Vechi, comuna Șipote, județul Iași. La fiecare ploaie, dar și atunci când se topește zăpada, frământatul noroiului devine „sportul” practicat de toți localnicii, indiferent de vârstă.

Pentru elevi, cizmele de cauciuc sunt la fel de necesare cum sunt rechizitele. Cei din clasele primare învață într-o școală fără autorizație sanitară, iar pe durata orelor „ascund” ciuboțelele pline de noroi sub catedra învățătoarei.

Elevii de liceu și cei de la profesională fac naveta în altă comună, așa că merg pe jos, prin noroi, câte 8 kilometri în fiecare zi. Ce anume îi motivează să se mai ducă la școală în aceste condiții, câte generații au înfruntat blestemul glodului și ce promite primarul din comuna Șipote în anul electoral 2016 – într-un reportaj realizat de Gabriela Baiardi, Relu Tabără (imagine) și Loredan Baiardi (montaj și ilustrație muzicală).

REPORTER SPECIAL

Realizator: Gabriela Baiardi

 

TVR Iaşi: luni, 29 februarie 2016, ora 20.00

Reluare: marţi, 1 martie 2016, ora 13.00

Sâmbătă, 5 martie 2016, ora 18.30

 

TVR 3: duminică, 6 martie 2016, ora 19.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi