loader
Foto

Autismul, experienţa americană

Interviul săptămânii cu prof. Peter Vietze si prof. Mihaela Epurianu Dranoff

 

Maria Florea
IMPACT

De ce nu m-am născut în America? De ce nu sunt sănătos? De ce nu trăiesc într-o țară care să-mi respecte drepturile și să mă sprijine? Aparent, doar întrebări retorice. În fapt, chinurile de zi cu zi ale părinților care au copii cu autism și care se simt atât de singuri în lupta cu boala, cu destinul.

Despre diferențele dintre felul în care sunt tratați copiii cu autism în România și în Statele Unite ale Americii ne vorbește dr. Peter Vietze, de la Montclair State University, New Jersey. Domnia sa a venit la Iași la invitația dr. Mihaela Epurianu Dranoff, profesor la aceeași universitate, dar care s-a născut în Botoșani și a absolvit Facultatea de Filosofie de la Iași.

 

Interviul săptămânii

Realizator: Maria Florea

 

TVR Iaşi: duminică, 10 mai, ora 12.00/ 20.30

12:00 Invitație la spectacol

- Concertul Solistilor Orchestrei Filarmonicii Din Iasi Realizator - Alex Vasiliu

13:30 Reporter special

- Vocația matematicii la elevii olimpici Realizator - Vasile Arhire
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi