loader
Foto

Galerie foto

Arta și formele libertății

La "Cap de afiş", v ineri, 4 mai, ora 21.00; duminică, 6 mai, ora 21.00, la TVR Iaşi.

 

Andreea Ştiliuc
Cap de afiș

Suzana Fântânariu, artistă apreciată la nivel internațional, și Ionuț Filimon, tânăr aflat la prima expoziție personală, sunt invitați la "Cap de afiș". De asemenea, alături de profesorul Ilie Bostan, atingem formele libertății, într-o călătorie la Secția de Sculptură a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

Născută la Baia, județul Suceava, Suzana Fântânariu a absolvit liceul la Iași, facultatea la Cluj, a predat la Craiova, iar în prezent este profesor la Facultatea de Arte şi Design a Universității de Vest, Timișoara. Periplul geografic s-a suprapus peste o căutare perpetuă a unei voci unice în creația sa. A avut expoziţii personale în România, Italia, Austria, Olanda, Ungaria. A participat la bienale şi trienale internaţionale în zone diferite de pe glob. Lucrările sale au călătorit din Europa până în Asia sau America.

Ionuț Filimon este masterand în anul I la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, specializarea Sculptură. A fost remarcat de către profesorii săi încă de la primele cursuri. Fă ce vrei! este titlul primei sale expoziţii personale, ce cuprinde lucrări de sculptură realizate în lemn şi ceramică, dar şi desene care completează conceptul artistului. Dincolo de forme, Ionuţ Filimon creează personaje, emoţie, stare. Expoziţia face parte dintr-un proiect dedicat tinerilor artişti, iniţiat de Galeria „Dana” din Iaşi.

Cap de afiș”

realizator - Andreea Știliuc

imagine - Cristian Sbîngu, Relu Tabără

montaj - Dragoş Brehnescu

TVR Iași: vineri, 4 mai, ora 21.00 (reluare - duminică, 6 mai, ora 21:00)

TVR 3: marți, 15 mai, ora 20:00 (reluare - miercuri, 16 mai, ora 14:00)

 

16:00 Caravana TVR 3

- La Bacău Realizator - Vasile Arhire

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi