loader
Foto

Galerie foto

Aniversarea Orchestrei „Mugurelul” marcată cu un nou DVD din colecţia TVR Iaşi

Orchestra „Mugurelul” Dorohoi aniversează 30 de ani de activitate. Evenimentul va fi celebrat printr-un concert aniversar şi lansarea unui nou DVD marca TVR Iaşi.

 

Carmen Olaru
Horia Gumeni
Cântec și poveste

TVR Iaşi este din nou alături de promotorii folclorului autentic din zona Moldovei. De această dată aniversează alături de Ansamblul „Mugurelul” din Dorohoi cei 30 de ani dedicaţi muzicii şi dansurilor populare. Cadoul oferit de echipa studioului din Iaşi a Televiziunii Române constă într-un dublu DVD care conţine trei dintre emisiunile realizate împreună cu prietenii de la „Mugurelul”: „Sărbătoare la zi mare”, „Cântec şi poveste” şi „Ţara lui Piticot”.

DVD-ul va fi lansat vineri, 26 septembrie, de la ora 17.00, în cadrul concertului aniversar „Orchestra MUGURELUL de ieri şi de azi” ce va avea loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani. Se vor alătura orchestri cu acelaşi spirit de sărbătoare: Daniela Condurache, Cornelia Ciobanu, Dan Doboş şi Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca”, coordonat de maestrul coregraf Valentin Rău. Spectacolul va fi înregistrat şi difuzat ulterior de către TVR Iaşi.

Concertul Aniversar al Orchestrei „Mugurelul” la 30 de ani este organizat de Clubul Copiilor Dorohoi, împreună cu Asociaţia „Mugurelul”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Primăria Municipiului Dorohoi.

Orchestra de copii şi tineri „Mugurelul” a fost înfiinţată în anul 1984, de prof. Marcel Dupu, la iniţiativa domnului director al Casei de Copii Şcolari Nr. 2 Dorohoi, Toader Lulciuc. Din anul 1998, orchestra desfăşoară o activitate de performanţă la Clubul Copiilor Dorohoi. Mărturie stau numeroasele premii şi trofee obţinute la concursurile naţionale şi internaţionale de profil. Astfel, în cei 30 de ani, prof. Marcel Dupu a instruit şi coordonat numeroase generaţii de copii talentaţi în domeniul muzicii populare.

17:30 Play

Realizator - Anca Medeleanu

18:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 
Comunitatea elenă din Iași, în sărbătoare | VIDEO

Luni, 24 iunie, de la ora 15:00, Olena Popovych vă invită să urmăriți o ediție "România diversă" despre comunitatea elenă din Iași.

"TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec | VIDEO

publicat: duminică, 23 iunie 2024

Duminică, 23 iunie, de la ora 21:00, pe TVR Iași, urmărim o ediție "TeleViziunea mea", cu Oltița Cîntec.

Vineri, 21 iunie, de la ora 9.00, în ultima ediție din acest sezon a emisiunii "Ziua bună de la Iași" de Ziua Mondială a Soarelui nu ne uităm ...

 

#tvriasi