loader
Foto

Alimentația în copilărie și bolile la maturitate

Tableta de sănătate : joi, 17 aprilie, ora 19.00, TVR Iași și TVR 3.

 

Claudia Dănăilă
Tableta de sănătate

Medicii atrag atenția asupra faptului că alimentația din primii ani de viață își pune amprenta asupra sănătății la maturitate. Mâncarea consumată în copilărie va determina obișnuințe pe parcursul vieții, influențând și starea de sănătate. Este foarte important ca părinții să își educe copiii și din punct de vedere alimentar de la vârste fragede.

Să ne obișnuim copiii să bea zilnic câte un pahar de lapte. Acest lucru va ajuta la consolidarea masei osoase și întărirea sistemului imunitar. Fructele și legumele nu trebuie să lipseasca din meniul fiecărei zile. Ele aduc copiilor vitaminele și mineralele de care au nevoie.

3 mese pe zi și două gustări este schema recomandată de specialiști. Aceasta cuprinde un mic-dejun bogat și hrănitor, un prânz care să conțină obligatoriu o supă, iar la cină și o salată.

Zicala din bătrâni că un copil trebuie să fie gras și frumos nu va aduce și sănătate. Nu trebuie să ne obligăm copiii să mănânce de fiecare dată absolut tot din farfurie deoarece riscăm să devină obez. Apetitul excesiv poate determina apariția diabetului și a tulburărilor sistemului endocrin. Și consumul exagerat de sare în copilărie poate predispune adultul de mai târziu la hipertensiune.

Alimentele pe care le consumăm și noi ca părinți în fața copiilor au un impact uneori negativ  asupra lor. Mai multe despre alimentația la copii și bolile viitorului adult aflați joi, de la ora 19.00, în emisiunea „Tableta de sănătate”.

Tableta de sănătate

Moderator: Claudia Dănăilă – Tudose

Joi, 17 aprilie, ora 19.00

TVR Iași și TVR 3

10:30 Locuri, oameni și comori

- Dimitrie Cantemir și Moldova lui

11:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi