loader
Foto

Alimentația în copilărie și bolile la maturitate

Tableta de sănătate : joi, 17 aprilie, ora 19.00, TVR Iași și TVR 3.

 

Claudia Dănăilă
Tableta de sănătate

Medicii atrag atenția asupra faptului că alimentația din primii ani de viață își pune amprenta asupra sănătății la maturitate. Mâncarea consumată în copilărie va determina obișnuințe pe parcursul vieții, influențând și starea de sănătate. Este foarte important ca părinții să își educe copiii și din punct de vedere alimentar de la vârste fragede.

Să ne obișnuim copiii să bea zilnic câte un pahar de lapte. Acest lucru va ajuta la consolidarea masei osoase și întărirea sistemului imunitar. Fructele și legumele nu trebuie să lipseasca din meniul fiecărei zile. Ele aduc copiilor vitaminele și mineralele de care au nevoie.

3 mese pe zi și două gustări este schema recomandată de specialiști. Aceasta cuprinde un mic-dejun bogat și hrănitor, un prânz care să conțină obligatoriu o supă, iar la cină și o salată.

Zicala din bătrâni că un copil trebuie să fie gras și frumos nu va aduce și sănătate. Nu trebuie să ne obligăm copiii să mănânce de fiecare dată absolut tot din farfurie deoarece riscăm să devină obez. Apetitul excesiv poate determina apariția diabetului și a tulburărilor sistemului endocrin. Și consumul exagerat de sare în copilărie poate predispune adultul de mai târziu la hipertensiune.

Alimentele pe care le consumăm și noi ca părinți în fața copiilor au un impact uneori negativ  asupra lor. Mai multe despre alimentația la copii și bolile viitorului adult aflați joi, de la ora 19.00, în emisiunea „Tableta de sănătate”.

Tableta de sănătate

Moderator: Claudia Dănăilă – Tudose

Joi, 17 aprilie, ora 19.00

TVR Iași și TVR 3

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

17:25 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin
 

"Cultart": limba română pentru străini | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Pe 15 iunie, la ora 16:00, la "Cultart", în numele lui Eminescu și în onoarea limbii române. Realizator - Oana Lazăr

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

Parfumul unei călătorii în timp | VIDEO

publicat: vineri, 14 iunie 2024

Vineri, 14 iunie, de la ora 9:00, la TVR 3 și TVR Iași, am descoperit farmecul scrisorilor de altădată, am răsfoit jurnalul Reginei Maria, am ...

Relația dintre copii și animale | VIDEO

Relația dintre copii și animale | VIDEO

publicat: joi, 13 iunie 2024

În ziua de azi, copiii văd animale la televizor sau în cărţile cu poze şi mai puţin în realitate. Cum punem micuţii în contact cu ...

 

#tvriasi