loader
Foto

Galerie foto

Agapia, poezia Raiului

Una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Moldova este Agapia. Nu arhitectura îi sporeşte valoarea, ci pictura realizată de Nicolae Grigorescu.

 

Gabriela Baiardi
Accent Regional

Meşterul Nicu avea 20 de ani cînd s-a angajat să zugrăvească biserica “Sfinţii Voievozi”.  Artistul nu a semnat nici una dintre lucrări, dar şi-a lăsat portretul în iconostas, într-un loc izolat.

Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, în 1859, l-a determinat pe artist să scoată în evidenţă, în câteva icoane, contrar uzanţelor, tricolorul românesc.

Documentarul „Agapia, poezia raiului” a obţinut Premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Film Documentar „Toamnă la Voroneţ”, ediţia 2013. Un documentar realizat de Gabriela Baiardi şi Loredan Baiardi.

TVR Iași: miercuri, 25 decembrie, ora 11.00

TVR 3: joi, 26 decembrie, ora 7.00

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi