loader
Foto

Galerie foto

26 de ani se sărbătoresc doar prin emoţie, dans şi voie bună

Un moment de mare încărcătură emoţională a fost cel din spectacolul de la Iaşi,  când interpreta Veta Biriş a adus în faţa publicului cântecele istorice ale neamului. Spectacolul poate fi urmărit joi, 30 noiembrie, de la ora 14.00, la TVR 3.

 

Carmen Olaru
Horia Gumeni

A devenit o tradiție pentru TVR Iași ca aniversările studioului să fie transformate în evenimente transfrontaliere și întâlniri de suflet cu românii din țară, din Republica Moldova și din regiunea Cernăuți.

Un moment de mare încărcătură emoţională a fost cel din spectacolul de la Iași,  când interpreta Veta Biriş, simbol al folclorului ardelenesc a adus în faţa publicului cântecele istorice ale neamului. Renumitul Ansamblu „Ciprian Porumbescu” din Suceava a oferit spectatorilor  prin cântec şi dans o amintire din frumoasa Bucovină.

(w882)

Au urcat pe scenă Dana Dăncilă, George Finiş, Rodica Andronic, Marian Gogan si Nicoleta Hafiuc sub bagheta dirijorului Viorel Leancă. Le-au fost alături tinerii interpreţi reprezentând cele 3 regiuni etnofolclorice: Alexandru Brădăţan, Grigore Gherman şi Nicu Mâţă., iar apoi şi-au predat ştafeta Maria Iliuţ, Silvia Zagoreanu şi Andreea Chisăliţă. Grupul Etnofolcloric „Plăieşii”  din Chişinău, condus de Nicolae Gribincea, precum si artiștii de la Cernăuți au făcut din aniversarea TVR Iaşi de 26 de ani un moment special de care ne vom aminti cu toţi, artişti, spectatori, organizatori.

Realizatori: Carmen Olaru & Horia Gumeni

14:45 ABC

-UL democratiei&Mașina Timpului Realizator - Ovidiu Mihăiuc / Dan Trofin

15:00 Ediții de colecție

- Divanuri duminicale cu Victor Spinei Realizator - Dana Ișoveanu
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi