loader
Foto

Galerie foto

Viaţa la ţară

Sărbătoarea fiilor satului la Pleşani

 

Atunci când porneşti în viaţă, nu bănuieşti cât timp va trece până vei reveni în locurile dragi de odinioară şi nici când îi vei revedea pe prietenii de joacă, pe colegul de bancă sau pe învăţătorul care ţi-a dat un 10 la citire.

Nici foştii prichindei care păşeau timizi în clasa I, în urmă cu... 53 de ani, la şcoala din satul Pleşani, nu îşi închipuiau că vor reveni în bănci pentru a asculta din nou strigarea catalogului.

S-a întâmplat la mijloc de iunie, când o generaţie şi-a propus ca întoarcerea acasă să fie o sărbătoare a fiilor satului Pleşani, din jud. Botoşani.

Şi dacă în judeţul Botoşani, fiii satului au sărbătorit revederea după 45 de ani de la absolvirea clasei a VIII-a, în Neamţ, la Buruieneşti, am fost martorii bucuriei şi emoţiilor adolescenţilor care acum păşesc în viaţa, odată cu absolvirea gimnaziului.

S-a strigat catalogul pentru ultima dată înainte ca tinerii celor doua clase a VIII-a să devină liceeni. Au fost flori, diplome,  scrisori de recunoştinţă, aplauze, s-a cântat pentru şcoală şi pentru dascăli, s-au făcut promisiuni....

În iunie 2016, o nouă generaţie a promis că va reveni la şcoala în care s-a format.

Medici, învăţători, contabili, specialişti IT, notari sau constructori- atunci când vor reveni acasă-, tinerii absolvenţi ai promoţiei 2016 ştiu că  marile examene abia acum vor începe.

TVR3: Sâmbătă, 16 iulie, ora 7.00

 

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi