loader
Foto

Galerie foto

Ziua Porţilor Deschise la TVR Iaşi

Pe 1 noiembrie 2013, TVR Iaşi a invitat, ca de obicei, telespectatorii la „Ziua porţilor deschise”. Mari, mici, curioşi sau gălăgioşi, toţi au fost întâmpinaţi de ghizii TVR Iaşi: Andreea Ştiliuc, Gabriela Baiardi, Oana Lazăr și Horia Gumeni. Dar mai bine să intrăm în culise...

 

„Câţiva elevi de clasa a IX-a de la Liceul «Vasile Alecsandri» au profitat de «Ziua porţilor deschise» şi au făcut o incursiune în bucătăria TVR Iaşi. Aşa au putut arunca o privire şi în spaţii care nu se văd la televizor – cum ar fi regia de emisie sau cabinele de montaj. Au fost surprinşi să vadă că un platou relativ mic pare atât de spaţios la televizor, dar cameramanul Relu Tabără le-a dezvăluit secretul.

Principala atracţie a fost prompterul. Nu numai fetele şi-au imaginat că sunt prezentatoare de ştiri. Jocul i-a atras şi pe băieţi. Aşa au aflat că persoanele care apar la televizor nu trebuie să înveţe nimic «pe de rost» pentru că textul «curge» pe un ecran aflat în faţa camerei de filmat. Au înţeles, de asemenea, că operatorul de la prompter, deşi stă în umbră, joacă un rol important în bunul mers al jurnalului. Datorită lui textul «rulează» pe ecranul prompterului... cu viteza potrivită şi atunci când trebuie.

Dacă domnişoarele au fost interesate în special de ceea ce se întâmplă în faţa camerelor de filmat, băieţii au trecut şi la butoane şi le-au arătat colegelor de clasă care sunt cele mai atractive încadraturi de televiziune.

Vizita la TVR Iaşi s-a încheiat cu o «şedinţă foto» şi cu dorinţa de a reveni. Unii în calitate de telespectatori, alţii, de viitori jurnalişti."

A consemnat Gabriela Baiardi, jurnalist senior la TVR IAŞI.

O zi frumoasă pe care ai vrea să o ţii în loc: grupuri care vin de la grădiniţă, școală sau liceu, pensionari care vizitează alături de cei mici, flori, plasme cu imagini, expoziţie, diplome, fotografii, un aer de sărbătoare. La Mulţi Ani, TVR Iaşi!

 

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi