loader
Foto

TVR Iaşi, la Cernăuţi

În acest an, am pregătit câteva producţii TVR Iaşi pentru proiecţia de la Universitatea Bucovineană de Medicină din cadrul Caravanei filmelor documentare, filme care au vorbit publicului prezent despre tradiții, folclor, frumusețile Bucovinei, spiritualitate.

 

În urmă cu 4 ani, veneam pentru prima dată la Cernăuţi cu Proiectul transfrontalier TVR Iaşi 23.

Nu știam ce impact va avea și cum vom fi primiţi. Și chiar dacă a fost greu - ca orice început - iată-ne după 4 ani din nou aici, pentru aceste întâlniri de suflet care aduc împreună românii din Moldova, de la Chişinău şi Cernăuți.

Au fost şi caravane de filme documentare, dar spectacolele de folclor au fost cele mai emoționante momente trăite. Suntem la a 4-a ediție a proiectului nostru, este TVR Iaşi 26 și ne bucurăm că vremea pare mai blândă decât anul trecut.

Atunci, sezonul de iarnă a început pentru noi, aici la Cernăuți, si poate cu atât mai mult i-am apreciat pe cei care au venit la spectacolul nostru înfruntând frigul, ninsoarea și viscolul.

În acest an, pe 18 noiembrie, am pregătit câteva producţii TVR Iaşi pentru proiecția de la Universitatea Bucovineană de Medicină din cadrul Caravanei filmelor documentare, filme care au vorbit publicului prezent despre tradiții, folclor, frumusețile Bucovinei, spiritualitate.

O după-amiază frumoasă în care au fost alături de noi tineri şi bătrâni, români care ne-au rugat să venim mai des şi să nu îi uităm.
A doua zi, duminică, pe 19 noiembrie, am încins cântecul şi jocul în spectacolul TVR Iaşi 26 de la Cernăuţi!

14:45 Mașina timpului

Realizator - Dan Trofin

15:00 Ediții de colecție

- Viaţa la ţară - Emoţie de primăvară prima parte Realizator - Dana Ișoveanu
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi