loader
Foto

Regional Cafe - 18 martie 2014

"Regional Cafe" se savurează marţi de la 07.00 la 09.00! Echipa matinală se pregăteşte cu subiecte şi informaţii utile din regiunea Moldovei pentru întreaga ţară!

 

Andrei Giurgia
Roxana Caraiman
REGIONAL CAFE

"Mens sana in corpore sano"! Pentru a obţine efectul dorit, Constanţa ne pune la treabă de la primele ore ale dimineţii! Pregatiţi echipamentul pentru că vom face mişcare!

Olimpiada internaţională de matematică pentru studenţi, Seemous 2014, găzduită de Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, s-a încheiat. La competiţie au fost prezenţi 132 de participanţi, totalizând 25 de echipe. Echipa României a câştigat locul I pe naţiuni. Vom face cunoştinţă cu studentul medaliat cu argint, Andrei Romila şi conf.dr. Ariadna Pletea - directorul departamentului de Matematică a UTI.

Târgul de carte LIBREX 2014 s-a desfăşurat la Iaşi în perioada 12 – 16 martie. Timp de cinci zile, ieşenii s-au bucurat de noutăţi editoriale, reduceri, lansări de carte, întâlniri cu scriitori, muzică şi artă. Tragem concluziile acestui eveniment de amploare pentru capitala Moldovei impreuna cu Petru Radu, managerul general SEDCOM LIBRIS şi Ioan Holban, directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret "Luceafărul" din Iaşi, prezent la LIBREX 2014 în calitate de preşedinte al juriului.

Elevii Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Iaşi au lansat primul număr al revistei bilingve "Phenix". Ce oferă această publicaţie şi cui se adresează sunt două dintre întrebarile la care ne vor răspune Alexandru Plamadă şi Mara Maţcu, elevii colegiului şi redactorii revistei.

Weekend plin pentru Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Sala Mare a Teatrului a fost redeschisă cu trei spectacole : "Gărgăriţele se întorc pe pământ", "Hippolytos" şi "O ladă". Cel de-al doilea, o adaptare după Euripide, s-a jucat sâmbătă iar regia şi scenografie le semnează Horatiu Mihaiu. Regizorul va fi prezent în platoul TVR Iaşi pentru a discuta despre primul spectacol montat în calitate de angajat al Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.

138 de ani de la înfiinţarea Revistei Culturale "Timpul". Cu ocazia aniversării, cel mai recent număr al publicaţiei a ieșit cu un nou concept grafic și editorial. Aflăm ce propune noul "Timpul" de la conf. univ. dr. Daniel Şandru, directorul revistei culturale ieşene.

Vă aşteptăm să ne bucurăm de două ore pline de informare şi bună dispoziţie! De la 07.00 la 09.00, Roxana şi Andrei sunt prezenţi pe TVR Iaşi şi TVR 3!

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi