loader
Foto

Cercetătorul Moshe Idel, invitat la „Români fără frontiere”

Pe 1 decembrie, ora 18.30, Moshe Idel , unul dintre cei mai importanți specialiști în Cabala a fost invitatul emisiunii „Români fără frontiere” de pe TVR 3.

 

Considerat drept unul dintre cei mai importanți specialiști în Cabala la nivel mondial, Moshe Idel este profesor la Universitatea Ebraică din Ierusalim și cercetător la Institutul Shalom Hartman.

Este laureat al mai multor premii prestigioase: Israel Prize pentru excelență în domeniul gândirii iudaice, EMET Prize, Gershom Scholem Prize, the Jewish National Book Award.

A fost invitat ca profesor și cercetător la universități de prim rang din întreaga lume: Yale, Harvard, Princeton sau École des Hautes Études en Sciences Sociales.

S-a născut în 1947 la Târgu Neamț.

Anul acesta, a lansat în limba română volumul Evreii lui Saturn. Despre sabatul vrăjitoarelor şi şabatianism. Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinţei Eranos cu tema „Virtuţile toleranţei”, ce s-a desfăşurat în perioada 14-20 iulie la Târgu-Neamţ.

La „Români fără frontiere”, îl puteți vedea pe Moshe Idel într-un dialog cu Sorin Antohi. Ediţia se difuzează, pe 1 decembrie, la TVR 3 (ora 18:30) şi pe 3 decembrie, la TVR Iaşi (ora 20.00)

13:30 România diversă

Realizator - Olena Popovych

14:00 Telejurnal

- Preluare TVR1
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi