loader
Foto

LIBREX 25, din dragoste de carte pentru Iaşi

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sute de poveşti, mii de cărţi, milioane de pagini, miliarde de cuvinte. Cea de-a douăzeci și cincea ediție a Târgului de Carte LIBREX a avut loc la Iași în perioada 10-14 mai. Urmăriți filmul evenimentului în emisiunea Cap de afiș.

Librex a început în anul 1993, ca un Salon de carte latină. Treptat, evenimentul s-a extins. De la Muzeul „Mihai Eminescu” din Copou la Teatrul „Luceafărul”, de la Sala Paşilor Pierduţi la Palatul Culturii şi Sala Polivalentă, Târgul de Carte Librex are loc acum la Palas Mall, într-un Atrium al Cărților.

Prin prezența unor invitați speciali din România, Franţa, Germania şi Mexic, dar și prin programul complex, Librex a marcat un sfert de veac din dragoste de carte pentru Iași. La târg au participat 150 de expozanţi: edituri importante din întreaga ţară, din Republica Moldova, companii distribuitoare de carte românească şi străină, instituţii şi asociaţii de cultură. Dincolo de cuvântul scris, Librex a propus o întâlnire cu arta în toată complexitatea sa. Agenda culturală Librex a cuprins 250 de evenimente: lansări de carte, dezbateri, recitaluri, expoziţii de artă și întâlniri literare de excepție. Tema celei de-a douăzeci și cincea ediții a Târgului de Carte LIBREX a fost „Cărți și oameni în jurul lumii”.

Librex este un produs al companiei ieşene Sedcom Libris.

„Cap de afiş”

Realizator - Andreea Ştiliuc

TVR Iaşi: joi, 25 mai, ora 19.00

TVR 3: marţi, 30 mai, ora 20.00 (reluare - miercuri, 31 mai, ora 13.00)

 

10:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)

10:30 Locuri, oameni și comori

- Dimitrie Cantemir și Moldova lui
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi