loader
Foto

Galerie foto

Gândeşte Verde! – Soare cu… bani

În comuna ieşeană Bălţaţi, soarele este cu…. bani, nu cu dinţi. Şi asta pentru că aici se construieşte, singurul parc fotovoltaic din judeţul Iaşi. Întreaga poveste a fost difuzată pe 27 noiembrie.

 

Carmen Scutariu

Potrivit datelor furnizate de Agenţia pentru Protecţia Mediului, ar fi trebuit să se ridice şase parcuri.

Dintre acestea, însă , doar unul singur s-a finalizat, la Târgu Frumos, iar altul se află acum, în construcţie. Cel din urmă, din Bălţaţi, este şi cel mai extins parc, întinzându-se pe o suprafaţă de 6 ha şi are o putere de 3 MW. Investitorii sunt italieni, iar banii care intra în visteria comunei Bălţaţi, aproape 100.000 de lei, vor fi folosiţi la iluminatul public şi naveta profesorilor.

Şi tot pe 27 noiembrie, Carmen Scutariu şi echipa emisiunii „Gândeşte verde” vă invită să colectaţi deşeurile electronice, pe cât de folositoare, pe atât de toxice dacă sunt stricate. Ştiaţi că becurile economice conţin mercur, ceea ce le face extrem de nocive dacă sunt sparte şi aruncate la gunoi? Angajaţii Salubris vă pot ajuta să scăpaţi de deşeurile electronice mari. În judeţul Iaşi, rata de colectare a acestor deşeuri este de patru ori mai mică decât cea impusă de Uniunea Europeană.

„Gândeşte verde” se difuzează miercuri, de la ora 18:00, pe TVR 3, iar o oră mai târziu, de la 19:00, pe TVR Iaşi.

11:00 Forum economic

Realizator - Iulian Leca

12:00 Caravana TVR 3

- Tescani-Măgiresti-Moinesti- Comănești, un traseu cu popasuri spectaculoase în jud. Bacău Realizator - Vasile Arhire
 
Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

Adrian G. Romila a vorbit despre personajul Adrian Romila în cel puțin trei ipostaze. Toate la emisiunea "Ce-ai mai citit", duminică, 24 martie, ...

 

#tvriasi