loader
Foto

Galerie foto

Gândeşte verde: Casa Hobbit, marcă de Iaşi...

Construcțiile ecologice, nu doar o modă, ci o necesitate!

 

GÂNDEŞTE VERDE

Prima casă de tip Hobbit din regiunea Moldovei, construită la Iaşi de un asistent universitar! George Ţăranu a terminat doctoratul la Universitatea Tehnică „Gh.Asachi” din Iaşi, la Facultatea de Construcţii. Imobilul în care va locui peste câteva luni este ridicat sub coasta unui deal, îngropat pe jumătate în pământ. Clădirea este ecologică pentru că la încălzirea ei se foloseşte şi căldura pământului.

În România, ideea lui George pare trăsnită, dar în străinătate astfel de imobile nu mai sunt de multă vreme privite ca nişte ciudăţenii. Adepţii curentului ecologic spun clar că dacă nu respectăm şi protejăm mediul înconjurător, atunci generaţiile viitoare nu ar mai avea nicio lume în care să trăiască.

De ce trebuie să construim responsabil şi să locuim în case cât mai prietenoase cu mediul, aflaţi miercuri, de la invitaţii lui Carmen Scutariu, în platoul emisiunii "Gândeşte verde", la TVR Iaşi, de la ora 19.00!

20:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)

21:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Urmăriți o ediție "Reporter special" - Studenții străini ai Iașului. Joi, 25 aprilie, ora 18:30, la TVR Iași. Realizator - Ioana Doleanu.    

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

 

#tvriasi