loader
Foto

Gala aniversară „Ineditul filmului documentar” - TVR Iaşi 27

Joi, 1 noiembrie, ora 10.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare - "VIS DE AUR, COROANĂ DE OŢEL"

 

VIS DE AUR, COROANĂ DE OŢEL
regia Gabriela Baiardi - TVR Iaşi

Este un film-eveniment sau un film-document necesar oricărei generaţii de români, pentru că „spiritul trecutului nostru trăieşte aici mai viu şi mai bogat decât oriunde aiurea”, după cum spunea, despre Iaşi, marele istoric Nicolae Iorga.

Documentarul „VIS DE AUR, COROANĂ DE OŢEL” rememorează capitole importante din trecutul nostru: de la revoluţia paşoptistă şi până după Marea Unire. Cine sunt românii, de ce îşi doreau să trăiască în graniţele unui singur stat, cu ce sacrificii au întregit patria şi de ce nu a rezistat proiectul de la 1918. Un vis de aur peste care a strălucit o coroană de oţel.

Filmul a fost distins cu premiul „CENTENAR”, în august 2018, la Festivalul Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi „Simfest” Târgu Mureş.

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi