loader
Foto

Galerie foto

Freelancer story

Noua ediție "Cap de afiș" o urmărim la TVR Iași, joi, 11 februarie, de la ora 17:00, iar la TVR 3 a fost difuzată marți, 16 februarie, de la ora 18:00. Subiectul emisiunii este cea mai recentă premieră a Teatrului Național “Vasile Alecsandri” din Iași.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Astăzi la “Cap de afiș”, Andreea Știliuc discută cu actorii Alexandra Bandac și Cosmin Maxim despre “Freelancer story”, cea mai recentă premieră a Teatrului Național “Vasile Alecsandri” din Iași.

Ce înseamnă să fii actor freelancer în România? Care este soarta teatrului independent? Ce șanse are un tânăr absolvent al Facultății de Teatru să se afirme? Răspunsurile le aflăm de la Alexandra Bandac, Cosmin Maxim, protagoniștii spectacolului “Freelancer story”, dar și de la actrițele Anne Marie Chertic și Livia Iorga.

Ion Sapdaru semnează textul și regia spectacolului.

 

“Freelancer story este o piesă cu câteva episoade din viaţa a doi tineri actori.

Doi tineri actori care sunt în stare să meargă până la sacrificiu pentru a-şi vedea visul cu ochii – să joace teatru!

Şi au jucat …

Şi s-au bucurat …

Apoi  s-au întristat …

Să descoperi că nimeni nu te iubeşte, că meseria ta e una pe care n-o găseşti nici măcar  în nomenclatorul de meserii al României, să constaţi că ,,şopârlele sunt mai interesante decât actorii’’… ce încercări grele îi pot reveni unui tânăr actor!

Şi totuşi, actorul visează …”

Ion Sapdaru

Următoarea reprezentație a spectacolului va avea loc pe 25 februarie, ora 18:00, în Sala Studio “Teofil Vâlcu” a Teatrului Național “Vasile Alecsandri” din Iași.

***

Cap de afiș

Realizator: Andreea Ştiliuc

TVR Iaşi: joi, 11 februarie, ora 17.00

reluare: ora 20.30

TVR 3: marţi, 16 februarie, ora 18.00

20:00 Spațiul deciziilor

Realizator - Dan Trofin

21:00 Telejurnal Regional TVR Iași (R)

(Reluare)
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi