loader
Foto

Galerie foto

Festivalul mondial de film "Unica" - pasiunea care uneşte

Au meserii diferite, dar o iubire comună. Realizează filme de zeci de ani, fără să își propună să câștige bani din hobby-ul lor. Peste 150 de invitați din aproape 30 de țări de pe glob au venit în România, ghidați de pasiunea pentru cinematografie.

 

În perioada 19-26 august 2016, la Suceava a avut loc Festivalul Mondial de Film UNICA. La cinematograful “Modern”, publicul s-a întâlnit cu realizatori independenți din diverse țări, cineamatori sau profesioniști în devenire. Aflat la cea de-a 78-a ediție, evenimentul a fost organizat pentru prima dată în România.

UNICA (Uniunea Internațională de Cinema) a inclus la început mai multe țări din Vestul Europei. În scurt timp, s-a extins și în țările din Europa de Est, după care a ajuns în America de Sud, în Africa și în Asia. Treptat, familia UNICA s-a mărit, promovând prietenia între națiuni printr-o pasiune comună.

“Când eram în război cu Argentina, delegații din cele două țări au stat unii lângă alții la UNICA. Și sunt foarte mândru de acest lucru.”

Dave Watterson, președintele UNICA (Marea Britanie)

“Realizarea de filme necomerciale este ceva foarte prețios, ceva ce trebuie să salvăm. De când s-a înființat UNICA, în anii ’30, și a devenit foarte importantă, UNESCO a devenit interesat de ideea noastră de protejare și menținere a acestui mod a realiza filme.”

Jeanne Glass, vicepreședinte UNICA (Franța)

“Primul concurs de filme de amatori datează de la începutul anilor ’30. În 1933, la Paris a avut loc una dintre primele manifestări incluzând mai multe țări, sub conducerea lui Louis Lumière, unul dintre creatorii cinematografiei.”

Serge Michel, reprezentantul UNICA pe lângă UNESCO

În 2015, Festivalul Mondial de Film UNICA a fost organizat în Rusia, iar anul viitor va avea loc în Germania.

„Cap de afiș”

Realizator: Andreea Știliuc

TVR Iaşi: joi, 27 octombrie, ora 17.00

TVR 3: marți, 1 noiembrie, ora 20.00

 

 

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvriasi