loader
Foto

Est Meridian – Tineri premiaţi, cercetători în acţiune şi FILIT

Joi, 25 septembrie, ora 17.00

 

Carmen Târnoveanu
Gabriel Rotaru
EST MERIDIAN

Ediţie disponibilă online pe TVR+

Amelia Gheorghiţă
ne va spune cum merg pregătirile Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere. Care sunt scriitorii care se vor întâlni cu cititorii la casa FILIT, unde şi când se va desfaşura BOOKFEST şi care elevi se vor bucura de întâlnirile cu autorii preferaţi.

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment desfășurat anual în peste 300 de orașe din Europa. Anul acesta, în România, Noaptea Cercetătorilor va avea loc în Arad, București, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Sibiu, Târgu Jiu, Timișoara și Tulcea. Veți asista la experimente trăsnite, conferințe fascinante și concursuri. Ionuţ Topală, finalist al concursului internaţional FameLab, ne incită şi invită la acest eveniment.

Nu cu mult timp în urmă, elevii membri ai Clubului Video Art de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava au făcut parte din delegația României care a participat la Festivalul și Congresul Anual al Uniunii Internaționale a Cinematografiei de Amatori (Union International du Cinema – UNICA), desfășurat în acest an, în localitatea Piestany din Slovacia. Ce rezultate au obţinut tinerii cineaşti suceveni vom afla de la prof. Viorel Ieremie, coordonatorul Clubului VideoArt.

Carmen Târnoveanu şi Gabriel Rotaru vă aşteaptă de luni- vineri, de la ora 17.00, cu o sumedenie de noutăţi din zona Moldovei la Est Meridian.

Est Meridian

Realizatori: Carmen Târnoveanu şi Gabriel Rotaru

Zilnic, luni – vineri, ora 17.00, pe TVR Iaşi, TVR 3 şi tvrplus.ro

10:30 Locuri, oameni și comori

- Comorile Arhivei Naționale de Filme

11:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi