loader
Foto

Est Meridian – Propuneri de toamnă

Miercuri, 24 septembrie, ora 17.00

 

Carmen Târnoveanu
Gabriel Rotaru
EST MERIDIAN

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Peste exact o săptămână ia startul a II-e ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere, pe scurt, FILIT. Anul acesta, publicul este invitat la „Casa poeziei”. Poeţi din toată ţara vor recita şi vor dialoga cu spectatorii la „Casa Dosoftei” din faţa Palatului Culturii. Ne „ademeneşte” la aceste întâlniri Corina Bernic, coordonatorul proiectului.

Fundaţia Iaşi – Capitală Culturală Europeană dă startul campaniei „Vorbește despre tine, vorbește despre Iași! Povestea ta este și povestea Iașului”. Toți cei care au o legătură de suflet cu Iașul sunt provocaţi să-şi spună povestea personală, să vorbească despre experiențele pe care le-au avut în oraşul în care trăiesc, despre locurile preferate, oamenii dragi sau despre sentimentul de “acasă” pe care îl resimt atunci când se află la Iași. Ne va da detalii despre campanie Daniela Cujba de la Fundaţia „Iaşi Capitală Culturală Europeană.

Este în plină desfăşurare a 14-a ediţie a Festivalului Elenismului din România. Cei pasionati de cultură şi civilizaţia greacă pot afla amănunte despre momentele festivalului de la Radu Papadopol din partea Comunităţii Elene din Iaşi.

Carmen Târnoveanu şi Gabriel Rotaru vă aşteaptă de luni- vineri, de la ora 17.00, cu o sumedenie de noutăţi din zona Moldovei la Est Meridian.

 

Est Meridian

Realizatori: Carmen Târnoveanu şi Gabriel Rotaru

Zilnic, luni – vineri, ora 17.00, pe TVR Iaşi, TVR 3 şi tvrplus.ro

7:05 Ediții de colecție

- Iaşii marilor iubiri - Yves Conrad; Întunecimi în dragul ţinut al luminii - Edgar Papu; Vârstele improvizaţiei Realizator - Dana Ișoveanu

9:00 Pridvoarele credinței

prima parte Realizator - Sergiu Ciocoiu
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi