loader
Foto

Galerie foto

Donează! Dă o şansă la viaţă!

Alătură-te campaniei TVR Iaşi! Vino să donezi sânge!

 

TVR Iaşi a iniţiat o campanie pentru donarea de sânge. Jurnaliştii TVR au fost deja la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, dând astfel un exemplu de responsabilitate civică şi îndemnându-şi telespectatorii să doneze sânge. Alături de echipa TVR Iaşi, în număr mare, studenţii medicinişti, dar şi cei ai altor universităţi ieşene au venit să doneze sânge.

Acest gest simplu, voluntar poate salva vieţi! Din sângele donat de o singură persoană se pot salva alte trei vieţi. Sângele uman nu are înlocuitor, de aceea este atât de important. În plus, este nevoie continuă de sânge dat fiind perioada scăzută de viaţă a componentelor sale.

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi se află pe strada Nicolae Bălcescu, aproape de Spitalul „Sf. Spiridon“. Programul este de luni până vineri, între orele 7-13. Este recomandat ca, înainte de prezentarea la centrul de donare, să se ia un mic dejun uşor si să se consume lichide. Donatorul vine cu actul de identitate în original si i se întocmeşte o fişă, apoi completează un chestionar cu date medicale, dându-şi astfel consimţământul de a dona. Urmează prelevarea de sânge din deget, pentru determinarea hemoglobinei, glicemiei, grupei şi Rh, şi un scurt consult medical. Dacă toate aceste examinări au rezultate favorabile, persoana în cauză poate dona sânge.

18:30 Reporter special

- Căminul de bătrâni, casa de la apusul vieții Realizator - Claudia Dănăilă

19:00 Ziua bună de la Iași

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi