loader
Foto

Galerie foto

De ce Iaşi, capitală culturală europeană?

Carmen Târnoveanu, realizatorul emisiunii, are propriul răspuns!

 

Carmen Târnoveanu
Iaşi, capitală culturală europeană

Să vă spun o poveste! Era o zi de vară, iulie, cred că pe la sfârşit. N-aveam nimic pe hârtie, nimic structurat, aranjat, doar nişte idei de ansamblu pe care într-o discuţie, i le-am împărtăşit şefei mele, Carmen Olaru, jurnalist senior, director al TVR Iaşi. I-au plăcut, deşi, nici nu mai ştiu dacă eram coerentă, de regulă când sunt entuziasmată în privinţa unui subiect, vreau să expun toate ideile deodată. Se întâmplă ca celorlalţi, să nu le fie simplu să mă înţeleagă...Chiar nu mai îmi amintesc momentul cu de-amănuntul, însă ştiu că  în câteva minute s-a conturat “în creion”, profilul emisiunii care astăzi, îmi prilejuieşte întâlnirea cu dvs. - Iaşi, capitală culturală europeană.

Cred că fiecare oraş are faţa lui curată, proaspătă, faţa aceea care străluceşte în bătaia razelor de soare. Vă asigur că, doar pe aceasta o veţi vedea în Iaşi, capitală culturală europeană, nu dintr-o exaltare personală, nu dintr-un pariu fără miză, nu din goana pentru o titulatură sau alta, ci dintr-o datorie faţă de perimetrul luminos care intră în alcătuirea vieţii fiecăruia dintre noi.

Cu emisiunea TVR - Iaşi, capitală culturală europeană, vreau să privim spre o lume pe care, ştiu că vă doriţi să o vedeţi şi la televizor, o lume care se aşează pe o ordine valorică a substanţei, a calităţii. Iată de ce, primul partener de drum al acestui proiect de televiziune, a fost Opera Naţională Română Iaşi, iată de ce Traviata se joacă acum şi în Iaşi, capitală culturală europeană.

Duminică, 11 mai, de la ora 17.00, căutaţi-ne pe TVR 3! Vă aştept împreună cu Beatrice Rancea, regizor şi manager al Operei Naţionale Române Iaşi, Doina Levintza, scenograf, Lăcrămioara Hrubaru Roată, soprană, Florin Guzgă, tenor şi Ana Maria Donose, soprană.

Iași, capitală culturală europeană

Realizator: Carmen Târnoveanu

TVR 3, TVR+ : Duminica, 11 mai, ora 17.00

TVR Iasi, TVR+ : Duminica, 11 mai, ora 19.30

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi