loader
Foto

Dacă este marţi urmărim... "Regional Cafe"!

Echipa matinală vă invită la două ore de relaxare şi cunoaştere! S unt em alături de dumneavoastră atât pe TVR Iaşi cât şi pe TVR 3!

 

Andrei Giurgia
Roxana Caraiman
REGIONAL CAFE
Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă. Nu este o simpla zicală ci convingerea noastră şi a Constanţei Ţurcanu, antrenor de dezvoltare personală. Pregatiţi echipamentul pentru că facem mişcare!

Premieră în România. Într-un laborator din Iași se face piele artificială pentru transplant. Deocamdată testele se realizează pe animale, dar peste doi ani pielea produsă în eprubete ar putea fi folosită în cazul pacienţilor cu arsuri. Ce îşi propune în viitor laboratorul ieșean aflăm mâine dimineaţă.

Tot mâine, 25 martie este Ziua Naţională a Greciei! Cu această ocazie, în weekend-ul trecut, s-au desfăşurat o serie de activităţi la Iaşi. Despre aceastea şi despre cum va fi marcată ziua de mâine discutăm cu Doina Tofănescu, reprezentant al Comunităţii Elene din Iaşi.

Din Grecia ajungem în Maroc pentru a cunoaşte "Oamenii noi ai Marocului vechi". Aceasta este cea mai recentă expoziţie de fotografie semnată de Gabriela Doboş alias Scăpărici. Artista vine în platoul TVR Iaşi pentru o discuţie despre artă, inspiraţie şi aparatul de fotografiat.

Repetiţiile pentru spectacolul de operă "Orfeu şi Euridice" de Christoph Willibald Gluck, în regia lui Octavian Jighirgiu, sunt pe ultima sută de metri. Miercuri, 26 martie, are loc premiera spectacolului susţinut de studenţii Facultatăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice  din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi. In luna mai, spectacolul va participa la Festivalul Viva Vox din Cluj.Regizorul Octavian Jighirgiu ne aduce toate detaliile!

Rămânem la Universitatea de Arte din Iaşi pentru a admira o colecţie vestimentară inedită! Studenţii Facultăţii de Arte Vizuale şi Design au realizat rochii din... ziare! Responsabilii acestui proiect minunat vin în platoul nostru cu o surpriză!

Roxana şi Andrei vă aşteaptă începând cu ora 07.00 pe TVR Iaşi, TVR 3 şi online pe www.tvrplus.ro. Premiile nu vor lipsi nici mâine!

22:00 Preluare TVR3

7:00 Mașina timpului

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi