loader
Foto

Galerie foto

Concert caritabil “Condividere l’amore” (Jurnal de turneu)

Între 5 şi 8 decembrie 2013, asociaţia “Sharing Love” şi grupul "3T " format din Taj, Taryll și TJ Jackson, fii ai lui Tito Jackson, au organizat un turneu caritabil în Italia, pentru copiii săraci din deşertul Chalbi, din nordul Kenyei.

 

Perioada sărbătorilor de iarnă a fost mai frumoasă pentru comunităţile româneşti care au fost colindate de români şi americani, deopotrivă!

Între 5 şi 8 decembrie 2013, grupul "3T " format din Taj, Taryll și TJ Jackson, fii ai lui Tito Jackson şi nepoţi ai mega-starului Michael Jackson, în colaborare cu asociaţia “Sharing Love” au organizat un turneu caritabil în Italia, pentru copiii săraci din deşertul Chalbi, din nordul Kenyei.

Ideea turneului a fost a părintelui Eugen Blaj, paroh misionar la Maikona, care de aproape 14 ani se îngrijeşte atât spiritual, cât şi material de oamenii săraci ai locului. Localitatea se află în inima deşertului Chalbi, este reşedinţă a regiunii şi centru misionar încă din anii ’60. Astăzi, misiunea se află în administraţia Diecezei Romano-Catolice din Iaşi, prin prezenţa permanentă a misionarilor “fidei donum”.

Părintele Eugen l-a contactat pe mangerul grupului şi pe fraţii Jackson pentru că gândea la un nou proiect pe care-l purta în suflet de ceva timp: ajutorarea copiilor din Chalbi prin concerte caritabile. Dacă în vara anului 2013, împreună cu TVR Iaşi şi cu o mână de artişti inimoşi, doar cu două concerte caritabile organizate la Iaşi şi Bacău, au reuşit să strângă o sumă destul de frumoasă, dar insuficientă pentru a construi o grădiniţă în deşert, proiectul trebuia continuat la alt nivel! Taj, Taryll şi TJ au arătat sensibilitate şi interes încă de la început pentru situaţia acelor copii. Însă motivaţia cea mai puternică pentru ei a fost şi a rămas exemplul unchiului lor, Michael Jackson, care a avut o inimă atât de nobilă faţă de copiii defavorizaţi ai lumii.

Ştiind că în luna decembrie grupul “3T” urma să concerteze la Londra, de comun acord, am hotărât să ne întâlnim în Italia pentru a ne cunoaşte şi pentru a găsi o cale comună pentru a ajuta copiii din Kenya. Am ales să ne întâlnim acolo, deoarece pentru noi Italia este a doua ţară unde ne simţim “acasă”. Acolo s-au născut Maria Luisa şi Francesca, acolo avem mulţi prieteni care ne susţin mereu şi cred în visul nostru. Fraţii Jackson au fost încântaţi de această propunere. Deşi ştiam că este un risc enorm din cauza timpului extrem de scurt de pregătire a turneului, ni l-am asumat şi am îndrăznit să organizăm un turneu în oraşele Roma, Milano, Torino şi Verona. Au fost zile pline de emoţii pentru că nu ştiam cum avea să fie, dar ştiam un lucru: Taj, Taryll si TJ Jackson au acceptat să cânte pentru prietenii noştri din Chalbi şi acest lucru ne-a încărcat sufleteşte cu speranţe şi recunoştinţă. Speram ca turneul să fie mai bine primit de comunităţile româneşti din Italia, dar nu a fost chiar aşa. Cu toate acestea, baieţii ne-au încurajat să credem în visele noastre, în prietenia care ne leagă acum şi în dorinţa comună de a face bine.

Maria Luisa şi Francesca au prezentat în spectacol un program de colinde din repertoriul internaţional, iar fraţii Jackson au readus pe scenă melodiile lor din primii ani de carieră artistică : „Anything”, „I Need You” şi multe altele. Concertul s-a încheiat cu celebra piesă a lui Michael Jackson, “We are the World”.

Cei trei… 3 T ne-au impresionat prin simplitate, bunăvoinţă, întelegere, răbdare şi bucuria de a fi pe scenă. Am călătorit împreună şi am avut ocazia să-i cunoaştem, să le admirăm frumuseţea sufletească, zâmbetul, ochii senini şi calitatea actului artistic. Ne-au făcut să ne simţim prietenii lor şi ne-au dat curaj prin exemplu şi experienţă. Taj, fratele mai mare a împrumutat de la unchiul Michael sensibilitatea, talentul muzical şi pasiunea pentru film şi fotografie. Taryl are ochii lui Michael şi vocea sa, iar TJ este asemenea sufletului lui Michael şi are un zâmbet încântător.

Şi dacă povestea celor 3T alături de Maria Luisa şi Francesca v-a plăcut, promitem să revenim cu un nou episod din Jurnalul de bord al turneului “Condividere l’amore”, din decembrie 2013.

12:00 Invitație la spectacol

- Turneul național „Baroque Tour Opus 2” Realizator - Cătălin Sava

13:30 Play

- Maria Isabela Nica și Missed Call Realizator - Anca Medeleanu
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

Spectacol folcloric ”De la Iași la Chișinău” | VIDEO

De Ziua Unirii Basarabiei cu România, în direct la TVR Iași, miercuri, 27 martie, de la ora 18:30, v-am invitat la spectacolul folcloric ”De la ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvriasi