loader
Foto

Galerie foto

Carmen Târnoveanu și TVR Iași, acasă la Pogor

Iași, capitală culturală europeană , poate fi și o poveste pe care, acum, vreau să o scriem nu cu „ a fost odată ca niciodata”, ci cu "a fost și este”.

 

Carmen Târnoveanu
Iaşi, capitală culturală europeană

Dacă demult, Junimismul a fost un ideal îndeplinit, astăzi, un Iași în ipostaza unei capitale culturale europene, este un deziderat deja argumentat.

Ne asumăm mai facil temerile decât curajul, îndrăzneala de a privi fix o lume în care trăiesc și mulțumirile noastre, și bucuriile celor pe care îi admirăm, sigur, alături de înfrângeri, tristeți și alte nerostiri.

Vă invit să exersăm împreună, chiar și printr-o producție de televiziune, gestul generozității și să oferim Iașului, grandoarea care i-a fost încuviințată prin fapt istoric, și nu să-i luăm pe nedrept, șansa de a vorbi, măcar despre ceea ce a fost și va rămâne.

Acasă la Pogor, acolo unde junimiștii au angajat destinul literaturii române într-un parcurs al adevărului valoric, vă veţi întâlni cu un Iași care își inventariază resursele de atunci și de acum, pentru a găsi calea spre modelul unei capitale culturale europene.

Vă aștept alături de Oltiţa Cântec - teatrolog, Nicu Gavriluţă – sociolog și Dan Lungu - scriitor.

Duminică, 13 aprilie, de la ora 17.00 pe TVR 3, veţi regăsi semnătura TVR Iaşi, în dreptul producției Iaşi, capitală culturală europeană.

Iași, capitală culturală europeană

Realizator: Carmen Târnoveanu


TVR 3: duminică, 13 aprilie, de la ora 17.00
TVR Iași: duminică, 13 aprilie, de la ora 19.30

9:00 Pridvoarele credinței

prima parte Realizator - Sergiu Ciocoiu

10:00 Cap compas

- Povesti la prezent
 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

Ziua Internaţională a Usturoiului | VIDEO

publicat: vineri, 19 aprilie 2024

Am pregătit o dimineaţă condimentată. Vineri, 19 aprilie este "Ziua Internaţională a Usturoiului". Vizităm satul unde localnicii cultivă de sute ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

 

#tvriasi