loader
Foto

Bună dimineața, Moldova! – vineri, 10 ianuarie

O zi ne mai desparte de weekend-ul mult aşteptat. Şi acea zi dorim să o petrecem în compania dumneavoastră. De aceea, vineri, vă spunem „Buna dimineaţa, Moldova!” începând cu ora 8.00 din platoul TVR Iaşi.

 

Andrei Giurgia
Roxana Caraiman
BUNĂ DIMINEAŢA, MOLDOVA

Ştiţi foarte bine că, începând săptămâna cu  informaţii utile, nu o putem încheia decât în același stil clasic.

S-a schimbat anul, s-au schimbat şi legile. Anul 2014 ne aduce modificări în educaţie. În premieră, vom avea simulări de bacalaureat pentru elevii de clasa a XI-a, în speranţa că "examenul maturităţii" va fi tratat cu mai multă atenţie. Nici cei mai mici nu vor fi străini de modificări deoarece se vor introduce evaluări la nivel naţional, cu subiecte unice, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Cum se va face admiterea la facultate începând de anul acesta? Toate acestea ni le va explica Inspectorul Școlar General, prof. dr. Camelia Gavrilă.

Împreună cu Teatrul “Luceafărul” din Iaşi vă invităm la un spectacol magic pentru copii şi adulţi. Premiera spectacolului va avea loc sâmbăta, 11 ianuarie 2014, la ora 17.00, în Sala Mare. Acest spectacol este rezultatul unei bune colaborări între o echipă de creaţie din Polonia şi colectivul artistic al teatrului din Iași. Despre „Kajtus, vrăjitorul” ne va povesti Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului pentru Copii şi Tineret “Luceafărul” din Iaşi.

Pregătiţi de lecţie? Roxana şi Andrei vă aşteaptă mâine, pe TVR Iaşi de la ora 8.00 la 9.00. Nu lipsiţi!

10:30 Lumina Creștinului

Realizator - Sergiu Ciocoiu

11:00 Arena

Realizator - Vasile Arhire
 

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

Campioni la robotică | VIDEO

Campioni la robotică | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

O echipă de elevi din Focșani a câștigat campionatul mondial de robotică, desfăşurat zilele acestea la Houston, în SUA.

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvriasi