loader
Foto

Artă, cultură și tradiție - „Călătorii spre eternitate”

Centrul de Cultură „George Apostu”, din Bacău, sărbătorește anul acesta 30 de ani. Vineri, 10 aprilie, de la ora 17:00, puteți urmări pe pagina de Facebook a centrului primul episod din proiectul „Provocări colocviale” .

 

Arta și cultura rămân cele mai eficiente remedii în perioada distanțării sociale.

Vineri, 10 aprilie, începând cu ora 17:00, puteți urmări pe Facebook un prim episod din proiectul „Provocări colocviale”, intitulat „Despre uitare, răzbunare, iertare”.

Invitatul de onoare este Varujan Vosganian, poet, eseist și romancier. Oaspetele este însoțit în această ispititoare aventură spirituală de prof. dr. Gheorghe Iorga, violoncelistul Liviu Mera și actorul Geo Popa.

Componenta artistică este construită în jurul celui mai recent volum de poezii ce poartă semnătura lui Varujan Vosganian: „Ei spun că mă cheamă Varujan”, apărut în 2019, la Editura ART.

Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău și-a mutat activitatea în mediul online. De la începutul lunii martie, pe pagina de facebook a Centrului a început prezentarea lucrărilor de sculptură expuse în cadrul „Muzeului în aer liber”, cunoscut și sub denumirea de „Grădina cu statui”. Acestea sunt  rezultatele Simpozionului Internațional de Sculptură „George Apostu”.

(w882) muzeu

Organizatorii au anunțat că vor adăuga acestui demers și prezentarea unei alte fațete a activităților culturale ale Centrului, respectiv proiectele recente din domeniul artelor spectacolului: „Provocări colocviale”, „America de-Acasă”, „Cortina”, „Spectacolul cărții” ș.a.

22:00 Preluare TVR3

7:00 3 ceasuri bune

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Despre depresie pe înţelesul tuturor am vorbit marți, la "Tableta de sănătate", la TVR Iaşi de la ora 16.00. O emisiune de Claudia Dănăilă.

Luni, 22 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Iași, Ovidiu Mihăiuc v-a propus o nouă ediție "Interviul săptămânii".

 

#tvriasi