loader
Foto

La TVR3, vine Emil Coşeru

* marţi, 9 ianuarie, ora 20.00, la "Cap de afiş"

 

S-a născut la Tecuci, într-o zi de duminică, la ora prânzului, pe 23 noiembrie 1947. Este o parte importantă din organismul viu numit Teatrul Național “Vasile Alecsandri” din Iași. Joacă pe această scenă de aproape 50 de ani. A trăit sute de vieți. A fost Treplev, Trigorin, Don Quijote, Don Juan, Ipingescu sau Cetățeanul turmentat, a întruchipat regi, zei, artiști, a fost când îndrăgostit, când războinic.

Actor cerebral, erudit, pasionat de lectură, Emil Coșeru este credibil atât în dramă, cât și în comediile cele mai savuroase. Conturează cu aceeași credință roluri de mare întindere, dar și partituri mici. Este iubit în egală măsură de către critici și spectatori. A contribuit la reînființarea școlii ieșene de teatru în cadrul Universităţii Naționale de Arte „George Enescu” din Iaşi, fiind și un foarte apreciat pedagog.
La șapte decenii de viață, actorul și profesorul Emil Coșeru sfidează timpul prin energia sa. 
Realizator: Andreea Ştiliuc

15:00 Ediții de colecție (R)

- Reporter special - Restauratorii din palatul muzeelor;România diversă - Olga Negoduico, Răzvan ManoleRealizator - Dana Ișoveanu (Reluare)

16:00 Accent Regional (R)

Realizator - Maria Florea (Reluare)
 
Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvriasi